суббота, 27 февраля 2016 г.

   «Фонтан казок» – молоде київське видавництво, засноване навесні 2014 року залюбленими в дитячу книжку ентузіастами. За словами видавців, їхня мета – «творити казки добрі, мисливі, пізнавальні, українські, сучасні, креативні», а головне – «звернені в майбутнє». Вважають, що «кожна мрія неодмінно починається з казки», тож гаслом видавництва обрали слова «Фонтан казок – щоб напувати мрії!».
   Головний редактор – поет і дитячий письменник Іван Андрусяк.
   Усі ми знаємо, з якими труднощами зараз доходять до
бібліотек нові книжки, як складно отримати на них бодай мінімальне фінансування – особливо бібліотекам маленьким, у селах та містечках. Щоб привернути увагу до цієї проблеми і бодай трішки посприяти її вирішенню, «Фонтан казок» запровадив соціальну акцію «Бібліофонтан».
   Участь в акції могли узяти всі бібліотеки України – від обласних і міських до сільських і шкільних.
   Наша шкільна бібліотекуа приєдналася до цієї акції і отримала від видавництва у подарунок три примірники книжки Оксани Лущевської "Вітер з-під сонця". Цей твір - переможець конкурсу «Напишіть про мене книжку» на найкращу повість для дітей середнього шкільного віку, у якій сучасна дитина могла б «упізнати себе». Книжка отримала спеціальну відзнаку журі Корнійчуковської премії «за тонке психологічне змалювання підліткового характеру».

   Читачі бібліотеки нашої школи щиро вдячні видавництву "Фонтан казок" за неоціненний подарунок. 

Більше дізнатися про видавництво "Фонтан казок" можна тут:

 http://fontan-book.com/

http://www.barabooka.com.ua/fontan-kazok/


Комментариев нет:

Отправить комментарий