воскресенье, 17 апреля 2016 г.

Громадянський форум

17.04.2016р. у місті Краматорську відбувся Громадянський форум "Відновлення та збереження національної пам'яті". Організатор форуму УКРАЇНСЬКИЙ ІНСТИТУТ НАЦІОНАЛЬНОЇ ПАМ'ЯТІ за сприяння Громадської організації ФУНДАЦІЯ.101. У форумі взяли участь представники громадськості, вчителі, бібліотекарі, музейні працівники східного регіону.



Голова Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович презентував діяльність інституту.







Учасники форуму познайомились з фотодокументальними стендами "Українська Друга світова" та "Спротив генациду". Їх презентував співробітник інституту Максим Майоров.




Ігор Коретніков прочитав лекцію та пройшло обговорення перебігу декомунізації.
Майстер-клас із пошуку документів в архівах провів Ігор Кулик.


Цікавою була лекція Павла Подобєда "Українці Донеччини у збройній боротьбі за УНР"










Пройшла робота на дискусійних майданчиках. Освітяни обговорювали "Як відновлювати національну пам'ять засобами історичної освіти?", а музейні працівники переосмислювали підходи до музейних виставок, планування реекспозицій в напрямі втілення інновацій та відновлення національної пам'яті.
Учасники форуму отримали від організаторів заходу методичні рекомендації до відзначення пам'ятних дат у загальноосвітніх навчальних закладах, сучасну літературу та комплект матеріалів про історію українських воїнів від Київської Русі до сьогодення.






   

Комментариев нет:

Отправить комментарий