суббота, 27 октября 2018 г.

СЕМІНАР-ТРЕНІНГ



"Медіаграмотність - це необхідне вміння для сучасної особистості". 
Лілія Гриневич
Сучасними освітніми тенденціями є медіаграмотність та критичне мислення. Тож важливим складником фахової підготовки сучасних бібліотекарів стає медійно-інформаційна грамотність. Бібліотечні фахівці мають бути медійно грамотними, володіти ефективними формами бібліотечної роботи у цьому напрямі.
З цього приводу для шкільних бібліотекарів міста Краматорська було проведено семінар-тренінг "Формування медійної та інформаційної культури читання, як обов'язкова складова сучасного освітнього середовища", який пройшов у межах Всесвітнього тижня медійної грамотності та відповідно до плану роботи методичної комісії шкільних бібліотекарів. 
Завідувач бібліотеки ЗОШ № 1 Мезенова Г.О. розповіла яку мету має медійно-інформаційна грамотність та які в неї складові. 
Тренер з медіаграмотності Іванова Тетяна Вікторівна провела п'ятигодинний тренінг. 


Бібліотекарі виконували різноманітні завдання, переглядали відеороліки, працювали з інформацією, вчились відрізняти факти від коментарів, з'ясували що таке маніпуляції, пропаганда та реклама, розібрались на практичних кейсах  як знаходити  фейки в інформаційних повідомленнях.


 







У кабінеті інформатики познайомились з грою "Медіазнайко" (АУП) http://www.aup.com.ua/Game/index.html 
 з онлайн-курсом Новинна грамотність  
         з онлайн підручником для підлітків з медіаграмотності "МедіаДрайвер"
з посібником для бібліотекарів Практична медіаграмотність. Посібник для бібліотекаря


        І, як підсумок тренінгу – склали портрет медіаграмотної людини.






Комментариев нет:

Отправить комментарий