пятница, 28 февраля 2020 г.

До Всесвітнього дня водно-болотних угідь

 Конвенція про водно-болотні угіддя, що мають міжнародне значення, головним чином як середовища існування водоплавних птахів (відома під назвою «Рамсарська конвенція» за назвою міста заснування - Рамсар, що в Ірані) розпочала свій відлік 2 лютого 1971 року. Відтепер 2 лютого відзначається Всесвітній день водно-болотних угідь. Україна поновила своє членство у 1996 році та входить в число 169 країн-Договірних Сторін Конвенції. 
З метою формування екологічної свідомості підростаючої молоді, усвідомлення важливості та необхідності охорони природних ресурсів рідного краю педагоги Краматорської ЗОШ № 1 також долучилися до святкування цього дня та провели ряд тематичних заходів. 

У школі було проведено бесіди «Хто мешкає в болоті?» (1-4 класи), інформаційні хвилинки «Користь та  шкода від осушення боліт» (5 - 11 класи), виставка малюнків учнів початкової школи , заняття за темою: «Водно-болотні угіддя для нашого майбутнього». Серед учнів 9 - 11 класів відбувся захист презентацій «Рослини та тварини, які живуть на болотах»
Для учнів 5 -6 класів проведено вікторину «Органічний світ водойм». Пройшов перегляд кінофільмів  «Дивовижний світ водойм». У бібліотеці організовано тематичну викладку «Рослини та тварини, які живуть на болотах»
 


Комментариев нет:

Отправить комментарий