четверг, 28 января 2021 г.

Школа практичної медіаграмотності

27-28 січня в межах проєкту "Школа практичної медіаграмотності для педагогів" (за підтримки німецького Фонду Конрада Аденауера
Konrad Adenauer Stiftung Ukrain)
відбувся тренінг з медіаграмотності для шкільних бібліотекарів.
Учасниками тренінгу стали шкільні бібліотекарі Донецької області, а саме міста Краматорська та прилеглих селищ, які дуже наполегливо працювали та набували нових компетентностей інформаційної, медійної та цифрової грамотності.
Першого дня тренери Ізбаш Світлана та Іванова Тетяна, знайомили учасників тренінгу з онлайн-інструментами для спільної коллаборації Padlet, Mentimeter, Storyjampe.
Чудова атмосфера панувала під час тренінгу, а рефлексію першого дня провели у форматі гри "5 слів", що дозволило бібліотекарям висловити своє враження від тренінгу методом синквейн. 
Другого дня пройшло зайомство з сервісом Kahoot, говорили про інформаційну безпеку, створювали свій власний МЕДІАХОЛДИНГ.
 
 Підсумком тренінгу стало те, що учасники дійшли висновку: інформація - це продукт!
Дякуємо тренерам Ізбаш Світлані та Івановій Тетяні за якісну підготовку тренінгу. Ми навчилися працювати на дошці Padlet -це універсальна онлайн-дошка (онлайн-стіна); ознайомились з Kahoot – застосунком для освітніх проектів; Mentimeter — простим та доступним в опануванні інструментом голосування, який забезпечує миттєвий зворотній зв'зок з аудиторією; Storyjumper - який може створювати незвичні навчальні матеріали по темі заходу; дізнались, хто підтримує розвиток українських телеканалів; отримали багато корисної інформації з медіаграмотності. Тепер сподіваємося, що отримані знання будуть корисними, як у роботі, так і у повсякденному житті.



 

1 комментарий: