пятница, 16 марта 2018 г.

Педагогічна рада

 14.03.2017 року у школі пройшла педагогічна рада за темою  "Концептуальні напрямки виховної роботи в рамках НОВОЇ УКРАЇНСЬКОЇ ШКОЛИ".
Виховний процес НУШ буде невід'ємною складовою усього освітнього процесу і орієнтуватиметься на загальнолюдські цінності, зокрема морально-етичні (гідність, чсесність, справедливість, турбота, повага до життя, повага до себе та інших людей) та соціально-політичні (свобода, демократія, культурне різноманіття, повага до рідної мови і культури, патріотизм, шанобливе ставлення до довкілля, повага до закону, солідарність, відповідальність).
Нова школа буде плекати українську ідентичність та виховувати не лише відповідальність за себе, а й за розвиток і добробут країни та всього людства.
Серед принципів НУШ пропонується педагогіка партнерства, що грунтується на співпраці учня, вчителя та батьків. 



Заступник директора з ВР Левченко Ольга Борисівна  розповіла про впровадження інноваційних технологій в виховній роботі школи для учнів Z покоління.


 




 Вчитель Відіборова В.І. познайомила з напрямками виховної роботи Нової Української Школи.


 








Вербицька О.М. на практиці показала, як  вчити дітей товаришувати, бо навчання життєвих навичок, які полегшують адаптацію і сприяють відновленню психологічної рівноваги, досягненню позитивних змін у знаннях, ставленнях, намірах, уміннях і навичках, сприяє розбудові миру.

 


 Як формуватимуть екологічну грамотність у підростаючого покоління, розповіла педагог-організатор Андреєва Н.О.. Екологічна свідомість - це сукупність уявлень про взаємозв'язки у системі "людина - природа" і в самій природі, існуючого ставлення до природи, а також відповідних стратегій і технологій взаємодії з нею.Наталя Олександрівна залучила педагогів до акції "Подарунок для пухнастика".












Вчитель Самородова С.П. торкнулась аспектів гендерного виховання та провела тренінг з основ здоров'я "Стать і статеве виховання".


Вчитель Бут Г.П. порушила питання: чи обов'язково потрібно продовжувати перебування в школі ще на один рік? І довела, що випускник 12-річної школи це вже фахівець, який має можливість працевлаштуватися або продовжити навчання у закладах вищої освіти.


 




Вчитель Безугла Я.А. познайомила з інноваційним проектом "SТЕМ-освіта", який створений з метою підвищення творчого потенціалу учнів та професійної компетентності педагогів, та проаналізувавши потреби школи, запропонувала теми для обговорення.


Підсумком педагогічної ради стало рішення:
Продовжувати вивчати концептуальні засади реформування середньої освіти "Нової української школи",  проводити практичні занятття по відпрацюванню інноваційних технологій у виховній роботі школи, скоригувати та допомогти учням школи знайти своє місце у світі професій. А також впровадити Всеукраїнський проект "SТЕМ-освіти" "Від ідеї до навчання" з метою розвинення здібностей учнів до дослідницької, аналітичної роботи, експерементування та критичного мислення.


Комментариев нет:

Отправить комментарий