понедельник, 16 апреля 2018 г.

День цивільного захисту

Щоб навчити дітей діяти зібрано та рішуче, не розгубитися у випадку виникнення надзвичайних ситуацій, 16 квітня у школі відбувся  День цивільного захисту за темою "Дії персоналу школи та учасників навчальновиховного процесу при виникненні пожежі і проведенні евакуації людей".

Учні та педагогічний колектив школи удосконалили свої теоретичні знання і практичні навички щодо дій в умовах екстремальних ситуацій, перевірили здатність грамотно і чітко діяти , щоб захистити своє здоров'я та життя.

План проведення Дня цивільного захисту було оголошено заздалегідь.
У шкільній бібліотеці оформлено тематичну поличку "День цивільного захисту у школі" та інформаційний куточок у коридорі школи.

 








На першому уроці у цікавій та змістовній формі класні керівники розповіли дітям про необхідність дотримання правил безпеки під час виникнення пожежі. Переглянули навчальні фільми та мультфільми. Провели вікторини «Поведінка учнів у надзвичайних ситуаціях». 














Учні 2-Б класу разом з вчителем Хоменко Н.А. створили лепбук "Вогонь корисний і небезпечнеий".





Завершальним етапом була евакуація школи, де учні, вчителі та працівники школи продемонстрували обізнаність і підготовку з цивільного захисту населення на випадок надзвичайних ситуацій.



Великий інтерес у дітей визвала пожежна машина, яка завдяки начальнику 12 державного пожежнорятувального загону  Головного управління ДСНС України в Донецькій області Коломийцю М.Г. була відряджена до школи. Рятувальники продемонстрували пожежно-технічне озброєння, обладнання, що використовується при пожежно-рятувальних роботах, та злагоджені дії оперативного розрахунку.



 

 День цивільного захисту проведено цікаво та повчально.   Усі переконалися в тому, що отримані знання дуже важливі у повсякденному житті.

Комментариев нет:

Отправить комментарий