пятница, 29 марта 2019 г.

Всеукраїнський тиждень дитячого читання



З метою популяризації читання, прищеплення інтересу до читання, пропаганди читання як джерела знань, сприяння духовному збагаченню особистості, підвищенню культурного рівня своїх читачів шкільна бібліотека, разом зі шкільною спільнотою, долучилась до Всеукраїнського тижня дитячого читання. 


 


До лав читачів шкільної бібліотеки приєднались учні 1-х класів. Для них пройшла посвята в читачі «Бібліотека зустрічає друзів». Малечу ознайомили з бібліотекою та її правилами, з багатством і розмаїттям книжкового світу. Навчили правилам поводження з книжкою, удосконалювали навички читання, виховували бажання до читання та допомагали зрозуміти: «Хто багато читає, той багато знає». 
На згадку про свято учні отримали закладки та Посвідчення читача шкільної бібліотеки.



















Для учнів 2-х класів пройшов творчий урок «Розмалюю казку».
 

 



 


 









 
Третьокласники змагались в ерудиції. Для них було проведено конкурс ерудитів «Юні читайлики». 




 












А учні 4-х класів подорожували Читай-містом. Діти продемонстрували свої знання з історії книги та бібліотеки, відгадували загадки, відповідали на запитання, складали прислів’я, визначали яке значення має книга в житті людини.


 









 Учні 5 та 6 класів під керівництвом вчителя  Безуглої Я.А. малювали ілюстрації до прочитаних книжок.

А читачі 7-8 класів прийняли участь у захоплюючому квесті «QRпошуки скарбів». Пройшовши всі локації, виконавши всі завдання, діти склали салоган «Знання – це скарб!» і підвели підсумок: "Книга – джерело знань, а знання – це сила". Щоб стати успішною людиною треба читати якомога більше.

























Для учнів 9-11 класів у бібліотеці організовано «Книжкові піжмурки».
Підведено підсумки традиційного, щорічного конкурсу «Кращий читач шкільної  бібліотеки». У бібліотеці створено виставку формулярів кращих читачів. Переможців конкурсу  нагороджено грамотами.
На перервах діти складали літературні пазли «Казка за казкою», грали у літературні ігри та переглядали екранізовані літературні твори.

Пройшла загальношкільна благодійна акція «Моя книга – шкільній бібліотеці!»

Залучення до читання – процес, у якому немає й не може бути дрібниць, важливого і другорядного. Тому вже протягом десятиліть Всеукраїнський тиждень дитячого читання залишається головним улюбленим святом як для дітей, так і для дорослих.

Комментариев нет:

Отправить комментарий