четверг, 16 января 2020 г.

Шкільна бібліотека на шляху реформування

15 січня на базі ЗОШ № 12 відбулося методичне об'єднання шкільних бібліотекарів міста Краматорська "Шкільна бібліотека на шляху реформування".



У наш час інформація стала глобальним чинником світового прогресу. Тому  постає нагальна потреба у реорганізації бібліотеки в шкільний бібліотечно-інформаційний центр (ШБІЦ). Усвідомлення цієї потреби в шкільних бібліотекарів існує здавна, та справа донині не набула практичного втілення. Саме ентузіазм  і творча енергія шкільних бібліотекарів закладають основу для нинішніх і майбутніх перетворень в освітньому процесі.
Тому на методичному об'єднанні шкільні бібліотекарі знайомились з новими форматами бібліотеки в Новій кураїнській школі, про які розповіли колеги ЗОШ №  3, 35, 2  (Сапожкова М.О., Жмиря О.В., Даниленко Т.В.)













Завідувачка бібліотеки Андріївської ЗОШ Задорожня І.О. познайомила з новими ідеями інформаційно-бібліографічного обслуговування читачів.











 Завідувачка бібліотеки ЗОШ № 12 Древелькова В.В. провела майстер-клас "Створюємо бібліобокс"


 Завідувачки бібліотек ЗОШ № 4,26, 3 (Шишкіна В.В., Таран О.А., Сапожкова М.О.) створили методичний колаж "Шкільний бібліотекар пропонує"














Методист МК УО Клюкіна Л.М. розповіла про участь бібліотекарів міста у Всеукраїнському конкурсі "Шкільна бібліотека - 2020" та оголосила переможців. У номінації  «Модель бібліотеки нової української школи» перемогла робота завідувчки бібліотеки ЗОШ № 12 Древелькової В.В. У номінації «Бібліотека – територія читання» перемогу одержала завідувачка ЗЗСО № 22 Гіндіна І.В.. У номінації «Медіакультура в бібліотечному просторі» переміг досвід роботи методичної комісії ШБ, який представили завідувачки бібліотек ЗОШ № 12 та 1 (Древелькова В.В., Мезенова Г.О.) Переможці міського етапу конкурсу представили свої роботи та поділились досвідом.



А також було нагороджено переможців міського етапу Обласного конкурсу лепбуків  
«Бібліотека НУШ – простір для освітніх можливостей кожного учня"


Комментариев нет:

Отправить комментарий