суббота, 25 января 2020 г.

День Соборності України

22 січня, у день проголошення в 1919 році Акта Злуки Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки, відзначається День Соборності України.
Це свято офіційно встановлене у 1999 році, враховуючи велике політичне та історичне значення об’єднання УНР і ЗУНР для утворення єдиної (соборної) української держави. У 2011 році День Соборності поєднали з Днем Свободи, що раніше відзначався 22 листопада, під назвою «День Соборності і Свободи України». Однак у 2014 році указом Президента свято було відновлено як День Соборності України.
З нагоди свята шкільна бібліотека запросила своїх користувачів переглянути тематичну викладку присвячену Дню Соборності України та прийняти участь в інтелектуальній грі, яку провела куратор ради старшокласників міста Коротка Світлана Сергіївна. У грі взяли участь представники ради  старшокласників четвертого освітнього округу.


 У школі пройшов єдиний урок писвячений Дню Соборності. А також фестиваль "Моя соборна Україна знов зустрічає день новий".
 Представники школи взяли участь у майстер-класі "Єднаймося серцями" до Дня Соборності України, який пройшов у БО "БФ Карітас Краматорськ".
22 січня Україна святкує День соборності – більше ста років тому, у 1919 році, було проголошено Акт Злуки Української Народної Республіки (УНР) та Західно-Української Народної Республіки (ЗУНР).
У тому, як українські землі знову об’єдналися в одній національній державі журналісти 24 каналу розбирались разом з істориком

https://24tv.ua/den_sobornosti_ukrayini_22_sichnya_yak_obyednalis_zemli_ukrayini_n1099752

Комментариев нет:

Отправить комментарий