пятница, 24 сентября 2021 г.

Мандри літературними світами

    Учні 5-А класу (вчитель Андрєєва Н.О.) мандрують світом фантастики. Вони знайомляться з народними та літературними казками, міфами, легендами, переказами, загадками, прислів'ями та приказками. Фольклорні й літературні твори розповідають про події, яких у реальному житті бути не може. У них розповідається про чудеса, про те що звірі розмовляють, а люди перетворюються на тварин та багато іншого незвичного, фантастичного. Діти знайомляться з творами, які виникли в сиву давнину і передавалися в усній формі від покоління до покоління. 

    Для кращого опанування теми, на урок літератури було запрошено шкільного бібліотекаря Мезенову Г.О.. Галина Олександрівна зробила огляд книг на казкову тематику та презентувала книгу серії "Шкільна бібліотека" Юрія Моршавки "Антологія. Казка в шкільному курсі літератури". Цей посібник містить українські народні казки та казки українських письменників, казки народів світу та казки представників етнічних спільнот, які проживають на території України. А словнички, наведені на сторінках книги, пояснюють маловідомі чи діалектичні слова у творах, а також розкривають символізм окремих елементів казок у різних культурах.

    Навігатором по антології  є Сонях, який допомагає подорожувати юним читачам літературними світами та запрошує на свою сторінку в мережі інтернет "Граймося разом".

    Сподіваюся, діти зацікавилися і темою, і книгою. Тож шкільна бібліотека запрошує юних читачів у світ пригод! 


 




Комментариев нет:

Отправить комментарий