вторник, 16 мая 2017 г.

Свято вишиванки

Картинки по запросу свято вишиванкиВсесвітній день вишива́нки — міжнародне свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського одягу. Дата проведення — щороку в третій четвер травня (будній день). Свято є самобутнім і самодостатнім, не прив'язане до жодного державного чи релігійного. У цей день кожен охочий може долучитись до свята, одягнувши вишиванку на роботу, до університету, школи чи садочка.
                                                                                           Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.



День вышиванки в Краматорске

Учні нашої школи приєдналися до загальноміського свята вишиванки. Вони прийшли до школи у вишитих сорочках. Деякі дівчата і віночки повдягали. 
На уроках літератури учителі розповіли про історію вишитої сорочки, про кольори, що використовуються для вишивання традиційного одягу у різних регіонах нашої України, значення символів на сорочці. 








Для учнів початкової та середньої ланки пройшов Виховний захід «Червоним-чорним. І чого це так?», представники старшої ланки та вчителі долучились до  флешмобу  «А над світом, гляньте, а над світом Українська вишивка цвіте!» (оформлення шкільного вестибюлю українським орнаментом), а ще діти мали змогу продемонструвати свої дизайнерські здібності у конкурсі-виставці робіт «А сорочка мамина біла-біла!»







Комментариев нет:

Отправить комментарий