четверг, 21 октября 2021 г.

Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек

 Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек  проходе з 1 по 31 жовтня кожного року. В цьому році він пройшов під гаслом "Краєзнавство в шкільній бібліотеці: нові традиції та цінності."

Своєю участю у Місячнику шкільна бібліотека намагалася залучити користувачів до краєзнавчого руху, пробудити інтерес до історії та літератури рідного краю, розширити знання про  історію, культуру, екологію свого краю, його видатних людей. З цією метою у бібліотеці пройшла низка заходів.

Протягом місячника у бібліотеці діяла книжкова виставка "Моя маленька Батьківщина", а на блозі розміщено віртуальну виставку "Рідне місто моє!". Учні виготовляли буклети про літературу краєзнавчої тематики.

 

https://drive.google.com/file/d/0B4FHKFhCc3JfbUxIcHBJek9xRlk/view?usp=sharing

Пройшов День бібліотворчості "В книжечку на згадку зробимо закладку". Діти пригадали тварин, які мешкають у нашій місцевості, переглянули енциклопедію для допитливих "Рослини і тварини України" та прогулялися сторінками "Червоної книги м. Краматорська (тваринний світ)", а потім виготовили закладки у свої книжечки у формі звіряток.

Для краєзнавців відбулася вікторина "Краматорськ - рідне місто".

У форматі нон-стоп було створено інфопаркан "Рідна школа у спогадах та фотографіях"

Також у форматі нон-стоп пройшов перегляд відеороликів про Краматорськ с демонстрацією краєзнавчої літератури.

Організовано фотоконкурс "Мій рідний край - чудовий край!" (у зв'язку з тим, що канікули розпочалися раніше, конкурс пройшов у мережі facebook

  https://www.facebook.com/groups/245847213952325/permalink/356295002907545/

 9 жовтня директорка школи Кушниренко Олена Миколаївна та завідувачка бібліотеки Мезенова Галина Олександрівна побували на Краєзнавчих посиденьках  Краматорського "Клубу "Краєзнавець" у бібліотеці-філії № 2 ім. В. Маяковського. Розмова йшла про історію нашої школи, про дату її народження.

З нагоди Міжнародного дня шкільних бібліотек (25 жовтня) було оголошено акцію  

"Подаруй бібліотеці книгу!"

        

Комментариев нет:

Отправить комментарий