суббота, 30 октября 2021 г.

Перше засідання Клубу з медіаграмотності "Фільтр"

 29 жовтня в межах  Всесвітнього тижня медійної та інформаційної грамотності відбулося перше засідання Клубу з медіаграмотності, який створено в рамках Національного проекту з медіаграмотності "Фільтр". Шкільним бібліотекарям міста Краматорська випала нагода стати першими відвідувачами Клубу. У форматі онлайн пройшов тренінг "Медіаграмотність як життєво необхідна навичка в сучасній Україні". Розуміючи наскільки важливо у сучасному світі володіти навичками медіограмотності, шкільні бібліотекарі все більше опановують знання з даної теми та використовують їх у своїй роботі.

На першому засіданні Клубу бібліотекарі серйозно попрацювали. Познайомилися з 10 правилами, які рятують в інформаційному океані. Три з них розібрали досконало:

  • практикуйте інформаційну гігієну;
  • приручіть свої емоції;
  • сприймайте інформацію, як шлях до кращих рішень.

 

Познайомилися з ознаками сайтів-сміттярок, а потім складали поради, як визначити такі сайти. Прискіпливо розглядали заголовки публікацій, працювали з текстами.

 Було багато групової роботи, пошукової, дослідницької, аналітичної та творчої.

 

 

Шкільні бібліотекарі вдячні спікеру Тетяні Івановій за цікавий тренінг, гарні емоції, нові знання, позитивну атмосферу та мотивацію для подальшого навчання. 

Світ медіаграмотності такий цікавий та актуальний!   

Комментариев нет:

Отправить комментарий