пятница, 10 ноября 2017 г.

Мова — то душа народна!
Ти постаєш в ясній обнові,
Як пісня линеш, рідне слово,
ти наше диво калинове,
кохана, материнська мова!
/ Д. Білоус /




Мова – духовний скарб нації. Це не просто засіб людського спілкування, це те, що живе в наших серцях. Ще в дитинстві рідна мова допомагає нам пізнавати світ, відкривати для себе великий і чарівний світ життя. Без мови не може існувати і розвиватися суспільство, бо вона допомагає людям обмінюватися думками, висловлювати свої почуття, досягати взаєморозуміння, створювати духовні цінності. 
Тож з метою спонукання прагнення учнів продемонструвати свої знання та вміння з української мови, виховувати повагу до барвистого рідного слова та вчити дітей культури спілкування і поведінки, в початковій школі (2-3 класи)  пройшла гра-квест «Мова калинова». Гра пройшла в рамках Тижня української писемності та мови у супроводі педагога-організатора Андреєвої Н.О. та бібліотекаря Мезенової Г.О.


Учні переглянули мультфільм «Як з’явилося письмо». А потім виконували різноманітні завдання мандруючи станціями «Загадкова», «Відшукай слово», «Склади пазли», «Казкова» . Діти відгадували загадки про мову, складали слова з окремих літер, грали в мовні пазли. 






Картинки по запросу украинский орнамент калина

Комментариев нет:

Отправить комментарий