суббота, 3 февраля 2018 г.

Педагогічна рада



02.02.2018 року  у ЗОШ № 1 пройшла педагогічна рада у незвичному форматі.

 





Вчителі опановували медіаграмотність.
Останніми десятиліттями у світі все більше уваги приділяється проблемі сприйняття дійсності. Враховуючи реалії інформаційної епохи, першочергову роль грає саме адекватне сприймання медіа матеріалів. Цим займається медіаосвіта та медіаграмотність.
 
З 2017 року  у школі проходять уроки медіа грамотності, які проводить вчитель Іванова Тетяна Вікторівна. Її уроки цікаві та змістовні і головне результативні. Учениця 8 – А класу Батеньова Еліна зайняла друге місце у Всеукраїнському  конкурсі есе на тему «Це зовсім не ОК. У чому проблема українських медіа?», організованому ГО «Детектор медіа».

 Еліна виборола перемогу серед  143 учасників з усіх областей України. Вона була наймолодшою учасницею цього конкурсу і зарекомендувала себе як перспективна медіакритикиня.


 
А сьогодні і вчителі школи зайнялись медіаосвітою. Своїм досвідом поділились педагоги, які відвідали семінари-тренінги у м. Києві. Це директор школи Григор’янць А.О. , вчитель англ..мови,  та вчитель початкових класів Хоменко Н.А. 

 


Вони  мають сертифікати «Медіаосвітній підхід до навчання англійської мови як іноземної» та «Критичне мислення та медіаграмотність у початковій школі».

 Наталя Анатоліївна провела невеликий тренінг з вчителями, на якому дала вправи з розвитку критичного мислення та основ  медіаграмотності у початковій школі.  

 Вчитель Іванова Т.В. на свойому  тренінгу показала, що в наш час, перенасичений інформацією, необхідно бути  медіаграмотною людиною, адекватно сприймати всю інформацію, мати критичне мислення. 






Комментариев нет:

Отправить комментарий