понедельник, 22 ноября 2021 г.

Голодомор 1932-1933 років

 Щороку у четверту суботу листопада Україна і світ вшановують пам'ять жертв Голодомору 1932–1933 років. Цьогоріч – це 27 листопада.

У фокусі інформаційної кампанії до 88-х роковин Голодомору – діти, як найвразливіша категорія жертв сталінського геноциду. А також, те, як розмовляти з сучасними дітьми та підлітками про Голодомор, щоб не травмувати, але водночас передати пам’ять про трагедію наступним поколінням. 

Половина загиблих внаслідок Голодомору – діти та підлітки. Геноцид 1932–1933 років забрав життя орієнтовно 1,5 мільйона дітей віком до 10 років. На страхітливих втратах серед цієї найвразливішої категорії суспільства внаслідок сталінської політики звертає увагу вулична соціальна реклама, яку розробив Український інститут національної пам'яті. Інститут надав банери для поширення в регіонах. Також усі охочі можуть завантажити соціальну рекламу у форматах для друку та соціальних мереж для безкоштовного поширення. Автор плакатів соціальної реклами Костянтин Поліщук.

23 листопада у межах кампанії Український інститут національної пам'яті проведе круглий стіл: «Як говорити з дітьми про Голодомор». АНОНС.

Тематична викладка у шкільній бібліотеці
Також упродовж наступних двох тижнів на сторінках інституту у соціальних мережах Facebook, Instagram, Twitter та каналі «Історія і пам'ять» у телеграмі оприлюднюватимуться інформаційні матеріали про Голодомор та історії дітей, що постраждали від геноциду.

27 листопада, о 16:00, закликаємо всіх традиційно запалити свічки у вікнах осель  і таким чином вшанувати мільйони вбитих голодом українців.

 

Інформація з сайту Українського інституту національної пам'яті.

 Більше інформації тут: https://uinp.gov.ua/aktualni-temy/golodomor-1932-19331

Комментариев нет:

Отправить комментарий