среда, 24 ноября 2021 г.

ДОМ+КЛУБ

     24 листопада у приміщенні Краматорського відділення  телеканалу "Дом" відбулося друге засідання Клубу медіаграмотності на якому були присутні шкільні бібліотекарі міста.
На засіданні ми познайомилися з професією польового журналіста та дізналися як відбуваються зйомки телесюжетів, як інформація перетворюється на новини, як працюється у студії з суфлером та багато іншого. Подивились як монтується сюжет, побували у ролі ведучіх, режисерів, дикторів. 
А потім розібрали три наступні правила безпеки в інформаційному просторі.
  • не шукайте винних – шукайте те, що можете змінити;
  • будьте уважні до підробок, але вірте у справжність;
  • думайте, перш ніж поширювати.
Подивилися цікаві відеоролики. Після яких поговорили про маніпуляції та пропаганду. Вийшов невеличкий диспут. 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
    Розглянули фото та відеофейки. Зробили висновок, що інформацію обов'язково траба перевіряти. Замислилися про своє перебування у соцмережах. В процесі обговорення дійшли висновку, що ми самі, не усвідомлюючи, можемо стати розповсюджувачами маніпуляцій. 
Після напруженої роботи прийняли участь у грі-енеджайзер «Три на 24 на сім», отримали наліпки з логотипами ініціатив, які професійно займаються факчекінгом – Без брехні та StopFake. (Цих ініціатив значно більше). 
 

    Підвели підсумки та вирішили, де будемо проводити наступне засідання клубу.
    Висловлюємо подяку   Oleksiy Matsuka та Алена Грамова за чудову можливість поринути в інформаційний світ та зануритися у професію польового журналіста, а спікеру клубу Івановій Тетяні за чудову творчу атмосферу, нові знання та корисну інформацію.

1 комментарий:

  1. Дякую, Галина Олександрівна за цікавий допис про наш захід, за вашу активнісь та зацікавленість темою медіаграмотності.

    ОтветитьУдалить