четверг, 18 ноября 2021 г.

День Гідності та Свободи

Хотіли Україну потоптати,

Але вона піднялася - ЖИВА!!!

Сказав Кобзар народу - повставати!

І до цих пір живуть його слова!

 

     День гідності та свободи 21 листопада відзначається в Україні на державному рівні з 2014 року на честь початку цього дня двох революцій – Помаранчевої у 2004 році та Євромайдану і Революції гідності у 2013 році.  

    17 лютого 2021 року Верховна Рада України визнала Революцію гідності одним із ключових моментів українського державотворення та виразником національної ідеї свободи.

   

Шкільна бібліотека пропонує віртуальні екскурсії місцями Революції Гідності 

 За посиланням відкриваються:

  • “Вуличні стенди “Місця Революції Гідності” із візуалізацією локацій, описом подій, які там відбувалися взимку 2013-2014 років, спогадами їх учасників, експонатів Національного музею Революції Гідності. http://maidanmuseum.org/uk/storinka/miscya-revolyuciyi-gidnosti-1 

  • мультимедійний проект до 25-ї річниці Революції на граніті “МАЙДАН: ВІД НЕЗАЛЕЖНОСТІ ДО СВОБОДИ” (віртуальний тур за посиланням: https://old.uinp.gov.ua/maidan-museum-tour/);

  • “НЕВІДОМИЙ МАЙДАН. РЕВОЛЮЦІЯ ГІДНОСТІ В ІСТОРІЯХ ОЧЕВИДЦІВ” –   спільний спецпроект ТСН.ua і Українського інституту національної пам'яті, в якому  висвітлені події кривавого протистояння на Майдані Незалежності в інфографіках і спогадах свідків: http://tsn.ua/special-projects/maidanunknown/ ;

  • УКРАЇНА ШЛЯХ ГІДНОСТІ (віртуальний музей): http://ukrainianway.org/287-den-gidnosti-ta-svobody/

Про гідність та свободу можна прочитати в книгах:
 
   
    Лукащук Х. Казка про Майдан./Христина Лукащук - Львів: Видавництво Старого Лева, 2014. 24 с.  
  
     Ця книга для маленьких, які все бачать, розуміють і по-своєму сприймають. «Казка про Майдан» перша спроба говорити з малими дітьми про складні речі виражальними засобами казки.

   Незалежність очима ТСН. - К.: Основи, 2017. - 296 с.

   Ця книга про двадцять основних подій історії незалежності України.


   
   Майдан від першої особи. 45 історій Революції гідності /упоряд. Т.Ковтунович, Т.Привалко.;Укр.ін-тнац.  пам'яті.-К.:К.І.С., 2015. - 320 с.:іл.

      У збірнику подані фрагменти спогадів учасників протестних акцій, що відбувалися в Україні з 21 листопада 2013 р. до 22 лютого 2014 р. 
 
 
 
Запрошуємо до бібліотеки!

Комментариев нет:

Отправить комментарий