пятница, 27 октября 2017 г.

УДК: знайомимось, вивчаємо, впроваджуємо

26 жовтня шкільні бібліотекарі міста були запрошені на заняття школи-семінару "УДК: знайомимось, вивчаємо, впроваджуємо" 
      Із привітанням та вступною частиною виступила директор центральної міської публічної бібліотеки - Помоз Олена Григорівна. А також оголосила заплановану програму до семінару.
        Завідуюча організаційно-методичним відділом - Кириленко Тетяна Миколаївна ознайомила із загальними відомостями УДК. Розповіла про он-лайн довідники з УДК та іншу корисну інормацію.

     
Далі мова йшла про основні таблиці універсальної десяткової класифікації, доповідь якої підготувала Ревська Олена Миколаївна, головний бібліотекар відділу комплектування , обробки та каталогізації ЦМПБ.
       







Якименко Ніна Іванівна, головний бібліограф ДЦБ ім. О.С.Пушкіна, консультувала присутніх з особливостями систематизації за УДК з урахуванням вікових особливостей користувачів мережі бібліотек для дітей.
      Після знайомства з шифруванням універсальної десяткової класифікації для дітей, перейшли до практичного заняття індексування за УДК художньої літератури. Розглянули такі розділи, як фольклор, прозу та інші літературні форми та жанри. Звернули увагу на періоди розвитку літератури.
Шкільні бібліотекарі були дуже вдячні колегам за надану інформацію.




Комментариев нет:

Отправить комментарий