понедельник, 8 февраля 2021 г.

Книга чи комп'ютер?

5  лютого для учнів 6-А класу було проведено бібліотечний урок-роздум "Книги і комп'ютер в інформаційному суспільстві: сучасне і майбутнє". Бібліотекар школи Мезенова Г.О. допомагла підліткам зрозуміти, що оволодіння основами інформаційної культури підготує їх до будь-якого виду пізнавальної діяльності, забезпечить здатність жити в інформаційному суспільстві.

На початку ХХІ століття книга і комп'ютер є найавторитетнішими джерелами інформації. Саме про них і йшла мова на уроці.

Діти згадали, коли з'явилася перша книга, чим вона прислужила людству, як любили і поважали книгу наші предки. Прослухали висловлювання видатних людей про книгу. А потім дізналися від якого примітивного приладу бере початок історія обчислювальної техніки.

Учні пригадали де застосовуються сучасні комп'ютери, що вони вміють робити. Поговорили про те, як змінилася книга у наш час. А потім поділилися своїми думками про майбутнє друкованоїї книги та чи замінить її комп'ютер назавжди. Розповіли про своє відношення до книги і комп'ютера. Згадали що таке бібліотека і про її місце серед сучасних інформаційних систем.

Сьогодні ми обговорили тільки деякі питання теми "Книга і ком'ютер", теми невичерпної і складної. Поки що ці два джерела інформації мирно співіснують та доповнюють один одного, а що буде далі - покаже час.



Комментариев нет:

Отправить комментарий