четверг, 17 мая 2018 г.

День вишиванки

День вишиванки цікавий тим, що не прив’язаний до жодного державного чи релігійного свята, він цілком самодостатній та цікавий. 
Цього року День вишиванки випав на 17 травня. Святкувати його почали не так давно, але ця традиція вже встигла міцно закріпитися у свідомості багатьох людей. Свято відзначається щороку у третій четвер травня, а головне, що треба зробити цього дня – вдягти вишиванку на роботу, навчання чи просто на прогулянку.
Невеличкий історичний екскурс: свято вишиванки було запроваджене не так давно, лише у 2006 році. А починалося все дуже цікаво: ідею проведення акції «Всесвітній день вишиванки» запропонувала Леся Воронюк, на той час студентка факультету історії, політології та міжнародних відносин Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича. Однокурсники дівчини часто приходили на пари у гарних вишитих сорочках, тож вона і запропонувала вибрати один день та вбратися у національний одяг разом.
Спочатку ідею підтримала лише частина студентів, але вже 2008 – 2009 року вона набула поширення не лише у Чернівцях, а й в інших містах. А вже 2010 року до свята долучилися і держслужбовці.
Учні нашої школи вже кілька років святкують цей день. Цьогоріч у школі була організована виставка "З бабусиної скрині". Для учнів початкових класів відкрилась мистецька галерея "Українські візерунки".







 Всі учні школи вийшли на лінійку "А над світом українська вишивка пливе!". Гостею свята була депутат Краматорської міської ради Фоміна Світлана Олександрівна.
Вона привітала всіх зі святом вишиванки.


.
 

 













До свята приєднались представники Державної реабілітаційної установи "Центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю "Донбас".









 Вони разом з учнями 5 -11-х  класів прийняли участь у святковій ході у вишиванках.
 

Учасники заходу отримали солодкі подарунки від гості свята.

   
В нас обереги вишивають здавна.
Така традиція в народі прижилась.
Вона прадавня, вічна й дуже славна.
В культурі й до сьогодні збереглась.



        ЗІ СВЯТОМ ВИШИВАНКИ!

Комментариев нет:

Отправить комментарий