понедельник, 21 мая 2018 г.

День слов'я́нської писе́мності і культу́ри



Щорічно 24 травня всі слов'янські країни вшановують пам'ять святих рівноапостольних Кирила і Мефодія – творців слов'янської писемності. Брати Кирило і Мефодій – просвітителі, творці слов'янської абетки, перших пам'яток слов'янської писемності й старослов'янської мови, проповідники християнства.



Вшанування пам'яті засновників слов'янської писемності й літератури має давню традицію: у Чехії свято на честь Кирила й Мефодія почали відзначати в 1349 році, у Болгарії – в 1851. В Україні ім'я Кирила і Мефодія мала перша українська політична організація в Києві – Кирило-Мефодіївське братство (1845–1846), а відзначають свято на державному рівні з 2004 року.
У школі з нагоди свята вчителем Бойко Л.П. були проведені уроки для учнів 5-8-х класів, на яких обговорювали значення створення абетки Кирила і Мефодія для сучасності, формували позитивний образ бібліотеки, як сучасного і надійного партнера для освітнього закладу. Діти відповідали на запитання вікторини, складали музичне "до+ми+но", відроджували факти за змістом міфів, відгадували предмет у "чорній скрині".









Для учнів 5-6-х класів пройшов конкурс майстрів виразного читання під керівництвом вчителя Алабушевої Л.В.








Комментариев нет:

Отправить комментарий